Burnout

Als je een burnout hebt dan wil je eerst weer tot rust kunnen komen na een lange periode van stress en uitputting. Want je bent langdurig over je eigen grenzen heengegaan. Dat kan komen door je werk maar ook door problemen binnen je familie. Wanneer je lichaam te weinig tijd heeft gehad om uit te rusten en om te kunnen herstellen, raakt het overbelast.

Als je opgebrand bent dan kan het zelfs een hele opgave zijn om boodschappen te gaan doen. Met acupunctuur kan ik je helpen daar je zenuwstelsel te kalmeren zodat je weer beter kunt gaan slapen en de volgende dag fitter begint. Zo kan langzaam maar zeker je ‘batterij’ weer opladen. Want deze is nu op.

Op dit moment werkt je lichaam niet meer zoals je gewend bent. Omdat je te lang door bent gegaan, terwijl je normaal gesproken rust zou nemen. Door je lichaam weer te gaan voelen kun je beter beslissen wat bij jou past en wat niet. En zo kun je jouw energie, zowel fysiek als mentaal weer op gaan bouwen.

Herkennen van een burnout
Een burnout herken je aan een gevoel van uitputting, vermoeidheid, maar ook aan een gebrek aan energie om alledaagse dingen te doen, zoals boodschappen, afspreken met familie en vrienden of het gebrek aan concentratie en het idee hebben dat je niets meer kunt presteren. Verder kun je last hebben van hoofdpijn, rusteloosheid en slapeloosheid.

Tijdens de behandeling heb ik ook oog voor wat bij jou stress veroorzaakt, wat daar lastig aan is en hoe je dit in het vervolg anders kunt gaan doen.

Jane Doe

“In mijn praktijk merkte ik dat lichamelijke klachten en psychische klachten vaak tegelijkertijd voor kwamen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn in combinatie met stress en werkdruk. Maar niet alles is natuurlijk ‘tussen de oren’ op te lossen.”

Acupunctuur Zeist

Straatnaam 12
1234 AB Zeist
Nederland