Acupunctuur bij oorsuizen of tinnitus

Het continu horen van een geluid in je hoofd kan je leven sterk beïnvloeden. Bij oorsuizen is er sprake van een zogeheten fantoomgeluid. Dit betekent dat je bij tinnitus geluiden waarneemt die er in werkelijkheid niet zijn. Dit wil niet zeggen dat je zomaar iets verzint. Aan oorsuizen liggen meerdere oorzaken ten grondslag. Met de inzet van acupunctuur bij oorsuizen kun jij verlost worden van deze nare aandoening of een vermindering van het irritante geluid verwachten.

Hoe ontstaat tinnitus?

In je oor zit je slakkenhuis. Dit is je gehoororgaan en bij een verminderde werking van je slakkenhuis is de overdracht van signalen naar de hersenen niet zoals het moet zijn. Het gevolg hiervan is dat zenuwbanen de signaaloverdracht proberen te versterken. Voor jou is dit het moment waarop de storende geluiden hoorbaar worden. Tinnitus of oorsuizen kan in verschillende vormen opdoemen. Veelgehoorde geluiden zijn:

  • Pieptoon
  • Suizen
  • Fluittoon
  • Metaalachtig geluid
  • Bromtoon

Oorsuizen kan ontstaan door gehoorverlies, angst, stress, blootstelling aan hard geluid en oorinfecties. De aandoening wordt ook vaak gezien bij de ziekte van Ménière, waarbij patiënten last hebben van een combinatie van gehoorverlies, oorsuizen en duizelingen.

Invloed van tinnitus op je leven

Als het nooit meer stil is in je hoofd kan het je leven enorm beïnvloeden. Je raakt gestrest, oververmoeid of emotioneel en je wilt er alles aan doen om het geluid te stoppen. Hier kan acupunctuur bij oorsuizen bij helpen. De nadelige impact die ontstaat door de blootstelling aan het continue geluid kan met acupunctuur goed worden behandeld. Benieuwd hoe dit werkt?

Hoe werkt acupunctuur bij oorsuizen?

Het principe van acupunctuur gaat uit van een overschot aan hitte en onrust in je lijf. Dit laat de hitte opstijgen, waardoor je een geluid gaat waarnemen. Het doel is de hitte omlaag te trekken met de acupunctuurnaaldjes. Om de tinnitus te behandelen worden de meridianen of energiebanen in je oor behandeld.

Voor het slagen van de behandeling is kan het helpen als jij aangeeft hoe lang jij al met tinnitus rondloopt. Hoe langer je te kampen hebt met deze nare geluiden, hoe meer impact ze hebben gekregen op jouw leven. Een combinatie van coaching en acupunctuur kan in jouw geval goed zijn om tot het gewenste resultaat te komen.

Neem contact met mij op, dan gaan we een afspraak inplannen.