Acupunctuur bij frozen shoulder

Een frozen shoulder betekent letterlijk vertaald een bevroren schouder. Dit is natuurlijk niet echt wat er speelt, als jij met deze aandoening te maken hebt. Bij een frozen shoulder is je schouder stijf en pijnlijk geworden, doordat het gebied in je schouder is gaan ontsteken. Er ontstaat een stijf gevoel en je krijgt een drukkende of zeurende pijn. Het hebben van een frozen shoulder kan veel ongemak met zich meebrengen.

Hoe ontstaat een frozen shoulder?

Er zijn bepaalde risico’s die het krijgen van een frozen shoulder vergroten. Dit zijn:

  • Schildklieraandoeningen
  • Suikerziekte
  • Hartaanval of hersenbloeding
  • Blessure na operatie of botbreuk

Er zijn meerdere behandeltechnieken die werkzaam zijn bij een frozen shoulder. Zo kan fysiotherapie helpen om de spieren soepel te maken. Om overbelasting te voorkomen, is het belangrijk dat je beweegt onder begeleiding. Niet altijd is fysiotherapie voldoende om de schouder weer onder controle te krijgen. Maak daarom gebruik van acupunctuur bij een frozen shoulder.

Werking acupunctuur bij frozen shoulder

In je schouder zitten specifieke acupunctuurpunten. Deze punten houden direct verband met je schouder en daarin schuilt de kracht van de dunne acupunctuurnaaldjes. Door de acupunctuur zo lokaal te plaatsen, merk jij al snel verlichting van je klachten. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de bewegingsvrijheid van je schouder neemt toe. De acupunctuurnaaldjes verminderen de ontsteking en zorgen ervoor dat er endorfine vrijkomt. Dit hormoon vermindert je pijn en daardoor ben jij direct wat mobieler omdat het bewegen wat makkelijker gaat. Slapen gaat ook beter omdat je niet meer zo wordt belemmerd door de pijn.

Welke klachten bij frozen shoulder?

De beperkingen die een frozen shoulder met zich meebrengen zijn:

  • Spierstijfheid
  • Beperkte bewegingsvrijheid van je schouder
  • Ontsteking van je schouder

Beperkingen door frozen shoulder

De ontsteking zorgt voor de zwelling en dat brengt de beperkingen in je schouder met zich mee. Je spieren worden stijf en pijnlijk. Met een frozen shoulder zijn zelfs de meest simpele dingen niet meer vanzelfsprekend. Autorijden en een normale nachtrust zijn met een stijve shoulder bijna niet mogelijk. Tijd om met acupunctuur jouw frozen shoulder aan te pakken.

Afspraak maken bij Acupunctuur Zeist

Neem contact met mij op als je jouw stijve schouder op een natuurlijke manier wilt aanpakken. Ik ga je in alle rust uitleggen hoe ik de acupunctuur bij jouw frozen shoulder ga inzetten.