Wat is acupunctuur?

Bij acupunctuur worden er kleine naaldjes geplaatst op een aantal specifieke punten op je lichaam. Op deze punten liggen energiebanen die door en rond je lichaam lopen, de zogenaamde meridianen. En deze staan weer in verbinding met de verschillende delen van je lichaam. Hierdoor kunnen we diverse klachten met acupunctuur behandelen door op specifieke punten naaldjes te plaatsen. Daarnaast kan het je ook helpen door tijdens een behandeling meer energie naar een bepaald gebied te leiden of door bestaande energie blokkades op te heffen. Op deze manier kunnen we je algehele energieniveau en weerstand verbeteren.

Preventieve werking van acupunctuur

Het zelfherstellend vermogen van je lichaam verbetert met acupunctuur, net als dat het je immuunsysteem optimaliseert. Verder heeft het ook een preventieve werking als het gaat om toekomstige klachten. Voor kinderen en voor ouderen is het fijn dat het ook bijdraagt aan het versterken van je immuumsysteem. Omdat zij vaak van zichzelf vaak een  lagere weerstand hebben.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.