Acupunctuur bij hooikoorts

Jeukende ogen, een loopneus en niesbuien. De laatste jaren hoor je het steeds vaker. Doordat het lichaam reageert op bepaalde pollen en planten, gaat het afweersysteem overijverig aan het werk. Er wordt een antistof aangemaakt, die tot heftige reacties leidt.

Gelukkig zijn er veel manieren om iets aan je hooikoorts te doen. Bij de drogist zijn pilletjes te koop en via de huisarts kun je eventueel aan zwaardere medicijnen komen. Het probleem daarvan is echter dat ze de bron niet bestrijden. Pillen, druppels en zalfjes zijn slechts behulpzaam ter bestrijding van de symptomen. Met acupunctuur kan ik je een grondigere oplossing bieden.

Acupunctuur bij hooikoortsklachten, hoe werkt dat?

Tijdens het hooikoortsseizoen helpt acupunctuur bij het verminderen van de acute klachten zoals niezen, snotteren en jeuk. Nog beter, echter, is acupunctuur in te zetten als preventieve maatregel. En dan door de onderliggende oorzaak, het verstoorde immuunsysteem, aan te pakken. Door het afweersysteem te balanceren tijdens de maanden dat iemand geen last heeft, zijn er in het eigenlijke hooikoortsseizoen minder tot geen klachten te verwachten. Het is dus zeer aan te raden tijdig, minimaal een paar maanden voordat de klachten optreden, voor behandeling te komen.

Maak een afspraak bij mij in Zeist
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Want ik help je graag verder!