Acupunctuur bij een hernia

Bij een hernia wordt in veel gevallen gedacht aan een uitstulping in een tussenwervelschijf. Toch kan een hernia zich op meerdere plekken in het lichaam openbaren. Zo is een hernia in de lies en buik net zo goed mogelijk als een hernia in de rug. Een hernia kan acuut optreden, maar een chronische hernia komt ook voor.

Hoe ontstaat een hernia?

Een hernia wordt veroorzaakt door een weefselbreuk. Je kunt een tussenwervelschijf zien als een geheel aan lagen. Bij een hernia wordt door de binnenlagen druk uitgeoefend op de buitenlagen. Afhankelijk van de plek van de hernia komt er uiteindelijk gel of orgaanweefsel naar buiten. Dit heeft vervelende klachten tot gevolg, waaronder pijn. Met acupunctuur kan het ongemak dat een hernia met zich meebrengt, worden verminderd. Een hernia oplossen met acupunctuur kan helaas niet, maar de winst op het gebied van pijn en ongemak is groot.

Symptomen van een hernia

De druk die bij een hernia vrijkomt, geeft uiteenlopende lichamelijke klachten. In de meeste gevallen voel je bij een hernia:

  • Pijn in je onderrug, al dan niet met uitstraling naar je benen
  • Uitstralende pijn in een of beide benen
  • verminderd gevoel in ledematen

Bij een hernia ontstaat de pijn doordat de hernia op zenuwweefsel drukt. Hierdoor neemt het gevoel in dat deel van je lichaam af of kan er in ernstige gevallen zelfs een verlamming optreden. De pijn die je ervaart, wordt bij een dergelijke uitstulping erger bij niezen, hoesten of persen. Dit is een goede indicatie dat je er sprake is van een hernia.

Acupunctuur en een hernia

Via dunne acupunctuurnaaldjes kan in het gebied in de onderbuik worden aangeprikt. Op deze manier kan de bloedcirculatie herstellen en dat heeft een positieve uitwerking op het verminderen van vochtophoping en ontsteking. Een ernstige hernia zal door een arts uit de reguliere gezondheidszorg worden beoordeeld. Acupunctuur kan bij een hernia als ondersteuning veel verlichting bieden.

Contact

Wil jij de pijn en het ongemak van de hernia op een natuurlijk manier aanpakken met behulp van acupunctuur? Neem dan contact met mij op. Samen kijken we hoe de behandeling moet worden opgestart om jouw pijn te verlichten.