Acupunctuur bij overgangsklachten

De ene vrouw komt relatief eenvoudig door deze periode heen, terwijl de ander last heeft van opvliegers, slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, humeurigheid, koude rillingen of nachtzweet. Maar er zijn ook vrouwen die nerveus of juist angstig zijn, verder kan ook een gevoel van somberheid voorkomen. Soms ontstaan de klachten al vijf jaar voordat de menstruatie definitief uitblijft.

Al honderden jaren is gynaecologie een specialisatie binnen de acupunctuur. Zo is er binnen de Chinese geneeskunde inmiddels veel kennis en ervaring met betrekking tot overgangsklachten. Uitgangspunt is dat deze klachten er niet ‘nu eenmaal bijhoren’ maar een manifestatie zijn van een disbalans tussen de yin- en yangkrachten in het lichaam. Door het herstellen van de balans in het lichaam zullen ook de klachten verminderen of verdwijnen. Ook als er sprake is van een onnatuurlijke overgang, bijvoorbeeld door hormoontherapie, kan acupunctuur ondersteunen.

Zit je in de overgang? Probeer eens acupunctuur
Of acupunctuur ook voor jou werkt, is een kwestie van uitproberen. In mijn praktijk kijk ik naar je persoonlijke situatie en pas ik elke behandeling individueel aan zodat de optimale resultaten bereikt worden. Na vijf tot zes behandelingen kijken we samen naar de behaalde effecten en besluiten we of het zin heeft om verder te gaan. Meestal is daarna een tweemaandelijkse behandeling voldoende om de overgangsjaren door te komen.

Maak een afspraak bij mij in Zeist
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Want ik help je graag verder!