Acupunctuur bij migraine

Ga jij gebukt onder migraine en wil jij verlost raken van die allesoverheersende hoofdpijn en bijkomende klachten? Dat kan met acupunctuur. Bij migraine is er sprake van een verwijding van de bloedvaten in je hersenen. Na het uitzetten van de aderen, vernauwen ze weer. Dit proces bij migraine wordt in de Chinese geneeskunde aangeduid als leegte die wordt gevolgd door volte. De leegte is de reden dat migraine ontstaat. Oorzaken voor het hebben van migraine zijn onder meer:

  • Hongergevoel
  • Voedingsstoffen
  • Stress
  • Hormonale schommelingen

Op het moment dat je je bloedvaten uitzetten krijg je typerende symptomen van migraine. De meeste mensen hebben dan te maken met een of meer van de volgende voorbodes:

  • Visuele lichtflitsen (aura’s)
  • Gevoel van flauwte
  • Tintelingen rond je mond

Deze voorbodes zijn bekende signalen voor de naderende pijnlijke en bonkende hoofdpijn. Voor veel mensen staat dit synoniem staat voor migraine, maar er speelt tijdens een aanval veel meer. Je gezicht wordt rood, er ontstaat een gevoeligheid voor licht en geluid en je voelt je echt ziek. Zo ziek dat je vaak niet in staat bent om te functioneren. Er rest je niets anders dan het leed te ondergaan. In sommige gevallen kan dit een paar dagen duren.

Met acupunctuur is het mogelijk om niet alleen de symptomen van migraine te behandelen, maar ook de oorzaak. Alles staat in het teken van het voorkomen van de leegte.

Migraine voorkomen met acupunctuur

De reactie op de leegte is de reden dat de migraineaanval ontstaat. Met acupunctuur wordt daarom geprobeerd deze leegte te voorkomen en de snel toenemende energie te voorkomen. Na een paar behandelingen ga je verbetering merken en dat geeft ruimte om je leven weer in te vullen zoals jij het graag ziet.

Energiebalans herstellen met acupunctuur

Bij een acupunctuurbehandeling wordt de verstoorde energiebalans die zorgt voor migraine, hersteld. De dunne acupunctuurnaaldjes worden in je huid geplaatst om zo de energiebaan te bereiken en de energiedoorstroom te activeren. Door mijn manier van werken kan ik coaching en acupunctuur combineren. Ik ga met jou in gesprek om goed in kaart te brengen hoe de migraine bij jou is ontstaan en wanneer jij er last van hebt. Als alles helder is, kunnen we starten bij Acupunctuur Zeist.

Contact opnemen met mij

Wil jij ook onbezorgd leven en de migraine achter je laten? Neem dan contact met mij op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. We gaan daarna snel starten met de acupunctuurbehandelingen om jouw energie weer op peil te krijgen.