Acupunctuur bij psoriasis

Bij de aandoening psoriasis is er sprake van een teveel aan huidcellen. Dit overschot aan cellen ontstaat door een te snelle vernieuwing van je nieuwe huidcellen. Hierdoor ontstaat een opeenstapeling van de oude huidcellen die worden vervangen. Het gevolg is een ontstekingsbeeld dat je huid niet alleen verdikt, maar ook en een rode kleur geeft.

Dit verstoorde proces is met acupunctuur bij psoriasis te behandelen. Vaak is er sprake van een combinatie van behandeling vanuit de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeswijze acupunctuur.

Hoe herken je psoriasis?

Typerend voor deze huidafwijking is de vorming van witte plakken schilferende huid. In veel gevallen ziet het er ook schubachtig uit. De ophoping van huidcellen veroorzaakt jeuk en pijn en dat kan je soms ernstig belemmeren in je dagelijkse doen en laten, zelfs als de psoriasis zich openbaart op niet-zichtbare delen van je lichaam.

Alsof de klachten zelf niet nog vervelend genoeg zijn, is het voor de buitenwereld vaak ook te zien en dat kan je onzeker maken. Schilfering op je kleding en de grond of in je beddengoed is eerder regel dan uitzondering. Tijd om met acupunctuur jouw psoriasis aan te pakken en weer onbezorgd de deur uit te gaan.

Hoe werkt acupunctuur bij psoriasis?

De plekken waar je huid is aangetast, worden met acupunctuur heel gericht behandeld. Juist door de dunne acupunctuurnaaldjes in de verdikte, aangetaste huid te plaatsen, wordt een boost gegeven aan de energiehuishouding van je lichaam. Je huid herstelt, de afvalstoffen worden weer op de juiste manier door je huid afgevoerd en je energie neemt langzaam maar zeker toe. Na meerdere behandelingen ga je zien dat de huid minder rood is en de aangetaste huid steviger wordt. Dit is een duidelijk teken dat acupunctuur een positief effect heeft op jouw gestel. Omdat psoriasis helaas niet te genezen is, doe je er goed aan om na de behandeling jaarlijks terug te komen om de aandoening onder controle te houden.

Maak een afspraak voor acupunctuur bij psoriasis

Als acupuncturist in Zeist help ik jou om via acupunctuur de controle over je lichaam weer terug te krijgen. Ook als je al een behandeling bij een arts bent gestart en bijvoorbeeld hormoonzalf gebruikt. Acupunctuur en behandelingen vanuit de reguliere geneeskunde gaan goed samen.